Objednávka z Amazonu

sobota 13. prosince 2014

Existuje spoustu nebezpečných vět. Tady máš čokoládu. Tento týden mají gin v akci. Pojď se podívat co mají v Promodu. Nezajedeme se podívat do IKEi? Skočím pro víno. Dala by sis k té kávě něco sladkého? A taky nejnebezpečnější ze všech - Budeme objednávat knížky z Amazonu, nechceš něco? Ani zápor v otázce, smrtelný hřích každého školeného prodejce, mě nedokáže odradit. Chci všechno!

Začíná to zdánlivě nevinou otázkou, pokračuje zuřivým a extatickým listováním na stránkách Amazonu a končí to vysáním úspor do poslední koruny. Hledám hity, které musím mít hned. Knížky, co u nás jen tak nevydají. To, co chci číst anglicky. A vždycky se soustředím na krásné obálky. 

Tentokrát jsme objednávaly my tři holky, co spolu máme knižní klub. Krotily jsme se a každá si objednala jen tři knihy, ale naše zásilka stejně neunikla celníkům. Ti si vyžádali doložení objednávky s jednotlivými položkami a svatosvatou přísahu, že ty knížky mám pro osobní použití. Zkásli nás o DPH a pak už balík přišel. Tak pro větší objednávky doporučuji britskou nebo německou odnož, kde vám celní řízení nehrozí.


A co obsahovalo štěstí v krabici?

Kniha, kterou jsem náhodně začala číst v hostelu ve Španělsku, ale kvůli místu v batohu jsem si ji nemohla odnést a dočíst. O holce, co jezdí na motorce a dělá do umění.

Na tohle jsem hodně zvědavá. O sirotkovi, co se najde v umění. Prý velmi unikátní. Pulitzerova cena.

O obchodním domě s nábytkem, ve kterém se dějí fakt divné věci. Vydáno ve formátu katalogu IKEA - super nápad! Už vyšlo i česky

O dívce, co touží cestovat a nakonec se podívá do těch nejexotičtějších míst a zažije všechno, včetně zajetí. Podle skutečnosti. Česky vyjde v únoru příštího roku. 

O tom, jak se vyvíjí vztahy mezi šesti přáteli z uměleckého tábora v průběhu jejich života. Hodnoceno samými superlativy. 

To už všichni znáte. O první lásce dvou středoškolských outsiderů. Oddechové young adult čtení, které už taky vyšlo česky.

Historická fikce o tom, jak poválečná vdova a její dcera do svého domu přijmou nové nájemníky. Čekejte milostné aféry, drama i krimi zápletku. 

This Is Where I Leave You - Jonathan Tropper
O tom, jak se vám rozpadá manželství, protože vás žena podvádí a navíc musíte strávit sedm dní v jednom domě truchlením s rodinou, se kterou si nerozumíte. Starší kniha, která už vyšla i česky pod názvem Co by kdyby, ale prosím porovnejte ty obálky!

The Rosie Project - Graeme Simsion
O tom, jak netaktní génius hledá manželku podle tabulek, ale do cesty se mu připlete žena, která má všechno, co on nechce. Česky vyšlo jako Projekt manželka.

Všechny knížky plánuji přečíst a napsat o nich postupně články. Tak se máte během příštího roku na co těšit. A něco třeba přijde ještě letos.

Zaujala vás některá z těchto knih? A objednáváte si knihy ze zahraničí? Jaké máte zkušenosti?

Cukrovatý víkend!

10 komentářů:

  1. Já si knihy objednávám z http://www.bookdepository.com/. (Respektive zatím jednou a další snad odtud dostanu k Vánocům. :D) Jsem s tím vážně spokojená, skvělý výběr, poštovné zdarma kamkoliv a i v případě problémů je všechno v pohodě, co jsem slyšela. :) A The Paying Guests zní vážně dobře. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Book Depository se chystám vyzkoušet. Zatím jsem jenom listovala, ale ceny mi připadají vyšší než u Amazonu, takže poštovné zdarma ve finále ještě nemusí být rozhodující. Nicméně při příští objednávce zahraničních knih porovnám přesně a levnější vyhraje.

      Vymazat
    2. BookDepository bývalo před pár lety přelevné. Pre-ordery šly objednat klidně s 50% slevou... Bohužel bylo milé B-D konkurencí Amazonu, který ho koupil. Cenu jsou tedy teď vyšší, no :( Pořád to podle mě ale vyjde lepší, jednak je to bez poštovného, jednak posílají každou knížku zvlášť, takže to celníci nezachytí (a že už jsem objednala knížek).
      Kdyžtak ještě BetterWorldBooks.com, tam mají použité knížky, a mnohdy je to o štěstí, ale pokud natrefíš na nějaký Used Very Good/Used Like New Hardback (Paperbacky spíš ne), ušetříš klidně polovinu ceny a knížka vypadá nádherně :)

      Vymazat
  2. Co by kdyby/This is where I leave you bude i film. Respektive film už je, jen musí přijít do kin. Na cinema city (například) máš trailer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip! Až přečtu knížku, tak se asi podívám i na film. Má docela sympatické obsazení.

      Vymazat
  3. Na goldfinch se taky chystám, tak se těším na recenz ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Goldfinch si chci dát trochu prostoru. Takže to si na článek ještě chvíli počkáš. :( Ale moc se na to těším!

      Vymazat
  4. A v Levných knihách mají The Little Stranger od Sarah Waters za 59Kč a je fakt super! :-)

    OdpovědětVymazat

Proudly designed by | mlekoshi Playground |